izazov krviGotovo godinu dana nakon što je objavljen, prvi domaći povijesni vukodlački ljubić stiže kući - na Istrakon, gdje je autorica 2010. godine prilikom svečanog predstavljanja zbirke Dimenzija tajne dobila sudbonosno pitanje: "A kad ćemo predstavljati neki tvoj roman?" Upravo je to bila kap koja je prelila čašu i navela je da se s kratkih priča usudi prebaciti na neke, ovaj, malo dulje priče. (Pomoglo je i to što je 2012. za Priču supružnika, objavljenju također u istrakonskoj zbirci - koja se također bavi vukodlacima! - pala neka tamo SFERA.)

Godina je 2018., roman Izazov krvi je ovdje, i nosi nas daleko u povijest - u zimu 1873. godine, u srce Gorskog kotara. S jedne strane priče pratimo spajanje željezničke pruge Karlovac-Rijeka, a s druge strane vučji čopor Rački, koji se bori za svoje pravo na život u prugom podijeljenoj šumi - i ljubav u svijetu podijeljenom između ljudskog i vučjeg roda.

Vesna, inače knjižničarka (i povjesničarka umjetnosti), ove godine na Istrakonu nosi zeleno, a na predstavljanje stiže ruku pod ruku sa svojim vjernim ukuleleom i najdražom urednicom, Mihaelom Marijom Perković, koja je bila upravo ta osoba koja će roman konačno dogurati do objavljivanja, u suradnji SFere i Hangara 7.

Oprez: moguće zavijanje na biru i mjesečinu!