Pozor, natjecatelji cosplayeri!

Svi već znamo kako se sakupljaju bodovi za nagradu publike. Uživiš se u lika, šećeš po konu, zadivljuješ prisutne svojim kostimom, stavom i pričom, slikaš se s obožavateljima i dobivaš naljepnice. I tako satima. I satima. U istom prostoru. Gledaš iste ljude. Slušaš iste uzvike oduševljenja. Dođe to naporno.

I zato smo smislili način da predahneš od kona i zaradiš dodatne bodove!

U suradnji s tri pazinska kafića, složili smo bonus paket za sve vas koji biste baš malo prošetali do centra Pazina i promijenili okolinu, pa bilo ti i na pola sata. O čemu se radi? Svaki cosplayer koji se prijavi na natjecanje, uz karton na kojeg će posjetitelji Istrakona lijepiti naljepnice i tako vam dati svoj glas za nagradu publike, dobit će i jedan bon za konzumaciju pića u vrijednosti do 15 kn u jednom od ovih kafića:
U.O. Jano (među lokalcima poznat i kao "poli Belića")
D.L. Sax
Bunker

Dolaskom u jedan od navedenih kafića (obavezno u kostimu, s akreditacijom i svojim kartonom za naljepnice), možete naručiti piće do 15 kn te predati bon osoblju, koje će vam poslužiti naručeno piće i udariti pečat kafića na vaš cosplay karton. Tim pečatom ostvarit ćete dodatnih 5 bodova pri zbrajanju naljepnica.

Bojite li se da ćete izgubiti previše vremena koje bi mogli iskoristiti za lov na naljepnice, rješenje je jednostavno. Svoju prvu kavu prije nego krenete u natjecateljski pohod odradite u jednom od ova tri kafića. :)

Gdje se nalaze spomenuti kafići?

Krenete li od Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile šetalištem prema centru, nakon nekoliko minuta hoda proći ćete dva kioska i s desne strane bankomata Erste banke vidjeti terasu na otvorenom, ispod velikih stabala. Tu se nalazi U.O. Jano, gdje vam preporučamo da probate Cremino kavu, jedinstvene recepture. Radno vrijeme: petak do 21 sat, subota do 14:30.

jano jano2 


Malo dalje, produžite li ravno po glavnoj ulici, na uglu Privredne banke, skrenite lijevo do Saxa. Ovaj lokal je na glasu kao pazinska pivnica, s pozamašnim izborom točenih i boteljiranih piva za sve ukuse. Sax također nudi i kvalitetnu, svježe prženu kavu. U petak i subotu otvoreno od 8 ujutro do 1 iza ponoći.

sax

sax2


Kafić
Bunker nalazi se još niže, u starom dijelu grada. Do Bunkera ćete doći nakon još par minuta šetnje glavnom ulicom u istom smjeru. Isplati se hodati još malo, jer stari dio grada nudi atraktivne lokacije za slikanje (od kojih pogotovo ističemo srednjovjekovni Kaštel), a sam Bunker nudi ugodni ambijent, raznovrsnu ponudu pića i lijepu terasu pod ruzom vinove loze, u stražnjem dijelu kafića. U petak i subotu otvoreno od 8 ujutro do 1 iza ponoći.

bunker bunker2