radionica najava slikaSve legendarne potrage koje su ostale neopjevane, svi sudbonosni susreti, velike ljubavi i epski sukobi, svi neustrašivi pohodi, veličanstveni gradovi i krajolici od kojih zastaje dah, svi komični trenuci, i oni emotivni, likova koje ste igrali, igrate i igrat ćete, zaslužuju biti ovjekovječeni.

Ako ste među onima koji znaju svoj bardski talent i već ste napisali poneku pjesmu o likovima i događajima iz svoje d&d kampanje, dođite ih podijeliti s nama! Ako mislite da imate talenta, ali još svoje ideje niste zapisali ili uglazbili, sad je prava prilika za to! Ako se samo želite zabaviti i istražiti svoje talente, ova radionica otvorena je za sve. J

U prvom dijelu ove radionice bardskog stvaranja razgovarat ćemo o idejama i kreativnom procesu iz svojeg iskustva, pokazati vam par primjera autorskih pjesama inspiriranih roleplay kampanjama te pomoći vam da smislite vlastite bardske ideje. U drugom dijelu radionice krećemo na znoj, suze i kidanje papira, tj. radni dio. Zajedno ćemo pisati, prepravljati i potruditi se uglazbiti nekoliko vaših pjesama! Konačan produkt radionice bit će barem jedna pjesma koju ćemo izvesti na pozornici dvorane.

Za lakše prekopavanje po sjećanjima, predlažemo da donesete bilješke ili character sheetove iz nekih kampanja koje biste pogotovo htjeli pretočiti u stihove i glazbu.

Radionicu vode Vesna Kurilić, Gorana Družeta i Lili. Vesna i Gorana se amaterski bave glazbom od djetinjstva, vole i igraju roleplay igre i ponekad imaju bardsku inspiraciju pa spoje te dvije ljubavi u jedno. Lili je čarobno biće koje se u ovom svijetu manifestira kao simpatičan i milozvučan ukulele.

Radionica će se održati u subotu, a prijaviti se možete na info štandu od otvaranja konvencije u petak do subote prije samog početka radionice.