istrakon herojiTema ovogodišnjeg Istrakona su Heroji.

Science fiction nudi mnogo priča o raznim herojima koji spašavaju planete i galaksije te su imena Flash Gordon, Buck Rogers i Luke Skywalker poznata diljem svijeta, a fantasy mediji prepuni su herojskih ličnosti tako da su mnogi geekovi u djetinjstvu rezbarili mačeve od drva pokušavajući imitirati snažnog Conana ili Crvenu Sonju, igrali D&D likove koji su potpune kopije Drizzt Do'Urdena ili su glasno prizivali moć Grayskulla na muku roditelja svugdje. Fascinacija herojima posebice je prisutna sada i u mainstream kulturi zbog nedavnog booma superherojskih filmova.

Preko predavanja i programa pokušat ćemo dublje ući u samu problematiku heroja i što oni predstavljaju unutar fantasy i science fiction domene, kako se naš pogled na atribute i moralne vrijednosti koje bi heroj trebao imati kroz vrijeme mijenjao, što to zapravo odvaja normalnu osobu od heroja u takvim pričama te kakve ljude smatramo herojima u stvarnom životu.

Pridružite nam se u novoj avanturi junaka imena Istrakon od 6. do 8. travnja 2018, na novoj lokaciji - Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile i nova sportska dvorana u Pazinu, i iskušajte se u mnogim igrama u kojima možete dokazati svoje junačke vještine. Naravno pravi heroji pri povratku iz avantura uživaju i u herojskoj gozbi tako da vjerujemo da nećete biti razočarani onime što ćemo Vam ponuditi.